Högsta inlåningsräntan

Av | september 19, 2019

Här på Högstasparräntan.com kan du jämföra högsta inlåningsränta och sedan enkelt öppna konto hos valfri aktör. Du hittar en bra lista på startsidan. Nedan skriver vi om inlåningsränta och hur den fungerar.

Vad är inlåningsränta?

Högsta inlåningsräntan

Inlåningsränta är den ränta som banker och kreditbolag betalar dig för att du ”lånar” dina pengar till dem. När du sätter in 10 000 kronor på 4spar så lånar bolaget pengar av dig. För besväret får du ränta på dina 10 000 kronor fram till den dagen du tar ut pengarna.

Inlåningsräntan har varit otroligt låg senaste åren. Det beror på att bankerna inte behöver låna in pengar. De är istället intresserade av att låna ut till företag och privatpersoner som ska köpa bostad. Bankernas räntenetto är så pass lågt så de inte kan betala ut ränta på sparkonton.

Vilken aktör har högsta inlåningsräntan?

Bästa inlåningsränta 2019: Det är fortfarande så att kreditbolaget 4spar erbjuder högst inlåningsränta på 5,5% effektiv ränta på rörligt sparkonto. Allra högst är 7,80% effektiv ränta om du binder pengarna i 2 år.

Kontot hos 4spar har fria uttag och insatta pengar betalas ut inom 3 bankdagar. Ditt sparkonto är helt avgiftsfritt.

Bankerna har bra med pengar

Som vi skrev tidigare är det största problemet att bankerna är välkapitaliserade, vilket betyder att de inte behöver inlåning. Skulle däremot inflationen börja stiga så kan vi se bättre räntor på sparkonton. Men det ser ut att dröja då Riksbankens räntekurva visar på låg styrränta under lång tid framöver.

Lästips: Bästa sparkontot 2019