Flytta pengar till sparkonton med högre räntor?

sparkonto-flytta-sparpengar
Du har väl inte missat att Riksbanken har sänkt styrräntan i Sverige till negativ ränta på -0,25% vilket innebär att du får minusränta på dina sparkonton om du har traditionella sparkonton eller lönekonton hos någon av storbankerna.

Så frågan är om du har planerat för att flytta dina sparpengar? Och varför ska du flytta pengarna? Svaret är att snart kan du behöva betala storbanken för att du har pengar stående på deras sparkonton. Rättvist? Tydligen försäkrar bankerna att du inte ska få behöva betala dem men sådant vet man inte, utan du bör ta höjd för att så inte blir fallet.

Planera flytt av pengar till sparkonto

Redan nu bör du sätta dig ner och planera din ekonomi med din partner. Var ska ni placera pengarna? Kanske börsen funderar ni, tänk då på att börsen är historiskt hög och vi har haft en börsuppgång i 6 år. Därför finns en betydlig kursrisk i att aktierna går ner 30-50%.

Placera pengar på sparkonton? Är en bra idé sålänge du väljer en nischbank som har ett sparkonto med misnt 3-6% i sparränta. Finns sådana höga sparräntor verkligen? Ja det gör de, du hittar en lista med högsta sparräntan här.

Vilka typer av sparkonton finns det?

  • Bankkonton från storbankerna
  • Sparkonton från nischbanker med hög ränta
  • Fasträntekonto där du binder pengarna 1-3 år
  • Inlåningskonto med varierande villkor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *