Bästa sparräntan just nu?

Av | oktober 23, 2014

bästa sparräntan just nu
Många letar nu efter bästa sparräntan i Sverige, vilket är förnuftigt då börsen hackar och reporäntan är rekordlåg. Många väljer då ett sparkonto får ett buffertsparande. Ofta sparar man då till oförutsedda kostnader som att bilen går sönder eller att pannan i villan slutar att fungera. Ofta kan du ett buffertsparande på 10 000-100 000 kronor vara en trygghet när olyckan är framme.

 

Du bör se över dina sparkonton, sparar du på ett sparkonto hos en storbank så finns risken att du har en superlåg sparränta under inflationen på 0,2-0,5% vilket är riktigt dåligt. Se istället till att få pengarna att växa och tjäna 5-10% sparränta på dem istället så kommer du att ha ett överskott av pengar den dagen du gör ett uttag på sparkontot.

 

De bästa sparräntorna just nu erbjuder 4Spar och AkeliusSpar, som erbjuder 5-10% sparränta beroende på om du binder pengarna eller inte. Väljer du rörlig sparränta så har du en mycket god och stabil ränta på 6% från 4Spar. En sådan hög ränta är riktigt bra i tider av mycket låg reporänta.

 

Om du har funderingar eller frågor som du behöver ha besvarade innan du vågar byta sparkonto så hänvisar vi dig till vanliga frågor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *