4Spar har fortfarande bäst sparränta

Välj 4spar i påsk

I många år har 4spar legat på topplistan med sin rörliga ränta på 6,5%. Det ovanliga är företaget inte har sänkt sin sparränta, utan man har låtit den ligga kvar på samma nivå i flera år. Här kan du se deras sparkonton.

Just nu erbjuder UpplandsSpar en ränta på 6,6% vilket är lite mer än 4spar. Men som vi förstår det använder Upplands de inlånade pengarna till aktieköp, vilket får anses vara en högre risk än att använda pengarna till företagsexpansion såsom 4 spar gör. Det som dock är gemensamt för båda dessa konton är att de saknar insättningsgaranti, så risken är större än ett vanligt bankkonto.

Hur ska du placera skatteåterbäringen i påsk?

Det här året har Skatteverket gjort det möjligt att få tillbaka på skatten tidigare än normalt (juni). Har du en digital brevlåda och har deklarerat innan 26 mars så får du dina pengar mellan 5-7 april.

Så frågan är vad ska du göra med din skatteåterbäring? Blir det konsumtion av en ny grill eller blir det ett bidrag till semestern? Många väljer däremot att placera pengarna på ett sparkonto. Ju tidigare du börjar spara desto mer pengar blir det i framtiden med ränta på ränta. På 4spar får ditt sparande uppgå till 50 000 kronor per person. Du kan också binda dina sparpengar i ett år så får du en effektiv sparränta på 8%. Väljer du hela tre år så får du en ränta på ca 9%.

Om du har frågor om deras sparkonto eller behöver hjälp med att öpnna så kan du höra av dig till deras kundtjänst, genom att ringa dem på 08-408 382 99 eller maila info@4spar.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *