Varför är Akelius Spar så populärt?

Akelius Spar har varit populärt i många år eftersom de har ebjudit bra sparkonton med höga räntor till sina kunder. Tidigare fick man också förtur till deras lägenheter om man hade sina pengar på deras sparkonton. Tyvärr har denna förmån tagits bort och man har sänkt räntorna under inflationen. Sparkontot är alltså inte lika bra som det var förut upptäcker vi när vi analyserade utbudet på deras hemsida. Nu gör man klokast i att byta sparkontot.

  • Tipset är att se över dina sparräntor
  • Flytta pengar där du får dålig avkastning
  • Välj mellan säkerhet eller högre avkastning

Bättre ekonomi

Varför byta bort Akelius konto?

Om du sparar till 1,5% ränta så går du back 0,5% per år eftersom inflationen är två procent. Det är ingen bra affär! Bättre då att byta till andra bolag som kan erbjuda toppräntor. Exempelvis 4spar på startsidan har 6,5% rörlig ränta, vilket är superbra i dagens ränteklimat. Visst du har ingen garanti där, men det hade du inte på Akelius Spar heller. Vill du har säkra konton så ska du leta dig till Collector eller Klarna, men där har du istället räntor på runt 1%, vilket inte är någon höjdare.

Vill du ha ännu bättre sparränta så får du välja fasträntekonton där du binder dina pengar i 1-3 år. Men då måste du vara säker på att du inte behöver kapitalet. Annars går du miste om din uppbyggda avkastning tyvärr. Undvik att göra uttag av den anledningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *